Hírek, Események

hirekicon
Tűzoltóverseny Győr-Sáráspuszta
hirekicon
2018. szeptember. 08.

Győr-Sáráspusztán 2018. 09. 08.-án került megrendezésre ötödik alkalommal a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség közös szerevezésében az önkéntes és létesítményi tűzoltók II. fokozatú versenye. A versenyen a körzeti I. fokozatú tűzoltóverseny győztesei jutottak tovább minden kategóriában. Összesen 30 továbbjutott csapatból három csapat az utolsó pillanatban nem tudott eljönni a versenyre, ezért 27 csapat részvételével zajlott a verseny. A versenyt Sallai Péter Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, és egyben köszöntőt is mondott. Verseny közben a Megyei Igazgatóság és a Megyei Szövetség megújította az együttműködési megállapodását ünnepélyes keretek között. A verseny végén a csapatok oklevelet és helyezéstől függően serleget kaptak. Az Igazgatóság vándorserleget adott át a legjobb kismotorfecskendő eredményt elérő csapatnak, melyet Lipót felnőtt férfi csapata kapott meg, valamint a Védelmi bizottság a legjobb eredményt elérő gyermek és ifjúsági csapatok részére pólót adományozott, melyet Lipót gyermek fiú és Fertőszentmiklós ifjúsági fiú csapata vihetett haza. A Megyei Tűzoltó Szövetség különdíjat ajánlott fel a legeredményesebb váltófutást és kismotorfecskendő eredményt elért csapat részére, amit mindkét esetben Lipót felnőtt férfi csapata vihetett haza. Valamint összetettben a három legeredményesebb csapat került díjazásra:

 

Összetett eredmények:

I.                    Lipót felnőtt férfi,

II.                 Bágyogszovát felnőtt férfi,

III.               Fertőszentmiklós ifjúsági fiú,

 

 Az eredményhirdetések után a verseny értékelését és zárását Vécs Pál a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke tartotta. A Verseny díjazására az okleveleket és a serlegeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség és a Magyar Tűzoltó Szövetség ajánlotta fel, az étkezést a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság biztosította.

 

Az alábbi eredmények születtek:

 

gyermek fiú:

I.                    Lipót,

II.                 Csorna,

III.              Osli,

IV.              Pereszteg,

 

gyermek leány:

I.                    Mosonszolnok,

II.                 Csorna,

III.              Pereszteg,

IV.              Fertőszentmiklós,

 

 

ifjúsági fiú:

I.                    Fertőszentmiklós,

II.                 Lipót,

III.              Öttevény,

IV.              Pereszteg,

V.                Csorna,

 

ifjúsági leány:

I.                    Győrújbarát,

II.                 Dunakiliti,

III.              Fertőszentmiklós,

IV.              Bágyogszovát,

V.                Farád,

 

felnőtt férfi:

I.                    Lipót,

II.                 Bágyogszovát,

III.              Vitnyéd,

IV.              Győrújbarát,

V.                Völcsej,

 

felnőtt női:

I.                    Bágyogszovát,

II.                 Mosonszolnok,

III.              Völcsej,

IV.              Győrújbarát,

hirekicon
2018. évi minősítő gyakorlat
hirekicon
2018. március. 15.

2018. március 3-án került sor Egyesületünk éves tűzoltó szakmai minősítő gyakorlatára. A gyakorlatot a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség felügyelte, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Galumba Lajos tű. alez. "megfelelt"-re értékelte.

Önkéntes tűzoltó egyesületünk a vállalt készenléti idején belül 2016. május 1-től hivatásos tűzoltó egység közreműködése nélkül, önállóan végez tűzoltási és műszaki mentési tevékenységet. Az önálló beavatkozás kritériuma az éves minősítő gyakorlat amely során rátermettségükről, és szakmai készségeikről adnak számot beavatkozó, önkéntes tűzoltóink.

A gyakorlat feltételezése szerint Fertőszentmiklóson egy létesítmény pincéje kigyulladt, és a füsttel telítődött épületben egy személy bennrekedt. A kiérkező egység feladata a tűzeset felszámolása, és a személy mentése volt.

hirekicon
Kamion fordult keresztbe a 85. főúton
hirekicon
2018. február. 07.

Egyesületünk a mai napon 10 óra előtt pár perccel kapta az értesítést, miszerint a 85. főút fertőszentmiklósi szakaszán egy 40 tonnás kamion a havas úton megcsúszott és keresztbe fordult. Egységünk 4 fővel vonult a helyszínre, ahol a kapuvári hivatásos tűzoltósággal közösen a forgalmi akadályt megszüntette. A műszaki mentés idején teljes útzár volt a helyszínen.

Beavatkozó egységek:
Kapuvár HTP
Fertőszentmiklós ÖTE

hirekicon
Hajójavító műhely égett
hirekicon
2018. február. 06.

Egyesületünk 2018.02.06-án nem sokkal 13 óra előtt kapta az értesítést, hogy Kapuváron egy hajójavító műhely ég. Egységünk 6 fővel vonult a helyszínre, ahol a tűz végleges eloltásában és a még izzó tárgyak kihordásában segédkezett.

Beavatkozó egységek:
Kapuvár HTP
Sopron HTP
Csorna KŐ
Lébény KŐ
Fertőszentmiklós ÖTE

hirekicon
Pincében keletkezett tűz
hirekicon
2018. január. 27.

Egyesületünk nem sokkal 10 óra után kapott értesítést, miszerint Fertődön egy családi ház pincéjében tűz keletkezett. Egységünk 5 fővel vonult a helyszínre, ahol a kapuvári hivatásos tűzoltóság egységével közösen légzőkészülékben lehatolt a pincébe és a tűz végleges eloltásában segédkezett kéziszerszámokkal.

Beavatkozó egységek:
Kapuvár HTP
Fertőszentmiklós ÖTE

hirekicon
Viharkárok felszámolása
hirekicon
2017. augusztus. 28.

Egyesületünk 2017. 08. 27-én nem sokkal 19 óra után kapta a riasztást, miszerint a fertődi Esterházy-kastély mellett a vihar következtében egy körülbelül 10 méter magas és 80 cm átmérőjű fa kiborult, az utat teljes szélességében elzárja. Egységünk 6 fővel vonult a helyszínre, majd motoros láncfűrésszel a fa eltávolítását elkezdte.

A beavatkozás közben újabb riasztás érkezett, miszerint a Fertőszentmiklós - Pamhagen (Pomogy) vasútvonalon Sarród területén egy fa borult a sínekre, akadályozva a vasúti forgalmat. Egységünk a GYSEV Zrt. szakembereivel közösen a fát eltávolította.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

hirekicon
Beavatkozásaink 2017.08.10-11.
hirekicon
2017. augusztus. 12.

Egyesületünk is aktívan kivette a részét az augusztus 10-én esti órákban áthaladó vihar következtében keletkezett károk felszámolásából.

Egyesületünk este 21:30 után kapta az első riasztást, miszerint 8612. sz. úton a muzsaji bekötőútnál egy személyautóra dőlt egy fa. A helyszínen nagyjából 200 méter hosszan kellett az utat a kidőlt fáktól megtisztítani.

A munkálatok után az egység Nagycenkre vonult át, ahol távközlési vezetékről kellett fákat eltávolítanunk, míg Agyagosszergényben egy lehasadt ág elszakította a villanyvezetékeket, a helyszínt reggelig biztosítottuk.

Péntek reggel balesethez kaptunk riasztást Fertőszentmiklósra, a 85. sz. főút és a Szent István utca kereszteződésében 2 személyautó és egy nyerges szerelvény ütközött. Egységünk a gépjárműveket áramtalanította, valamint a helyszínt biztosította.

A délelőtt, illetve a kora délután folyamán veszélyes fák kivágásához riasztották egységünket Nagylózs, Hegykő, Fertőd, Fertőszentmiklós területére.

Délután 2 balesetnél avatkozott be az egységünk: először a 85. sz. főút 58. km-nél egy személyautó betonáteresznek ütközött. A kiérkezést követően az áramtalanítást, valamint a motortér oltását elvégeztük.
A visszaérkezést követően újabb riasztást kaptunk, miszerint Petőháza belterületén egy személyautó fának ütközött. Kiérkezést követően Petőháza ÖTE-vel a helyszínt biztosítottuk.

22 óra után nem sokkal Fertőszentmiklóson egy üzemen kívüli szórakozóhely kapott lángra. Egységünk a helyszínre 1 gépjárműfecskendővel és 1 vízszállító gépjárművel vonult, összesen 10 fővel vett részt az oltásban, melynek utómunkálatai a reggeli órákig eltartottak.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Éves minősítő gyakorlat
hirekicon
2017. március. 04.

2017. március 4-én került sor Egyesületünk éves tűzoltó szakmai minősítő gyakorlatára. A gyakorlatot a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség felügyelte, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Galumba Lajos tű. alez. "megfelelő" minősítésűre értékelte.

Önkéntes tűzoltó egyesületünk a vállalt készenléti idején belül 2016. május 1-től hivatásos tűzoltó egység közreműködése nélkül, önállóan végez tűzoltási és műszaki mentési tevékenységet. Az önálló beavatkozás kritériuma az éves minősítő gyakorlat amely során rátermettségükről, és szakmai készségeikről adnak számot beavatkozó, önkéntes tűzoltóink.

A gyakorlat feltételezése szerint Fertőszentmiklóson egy családi ház kigyulladt, és a füsttel telítődött épületben több személy bennrekedt. A kiérkező egység feladata a tűzeset felszámolása, és a személyek mentése volt. A káreset felszámolása mellett műszaki mentési és kisgépkezelői ismeretekről is számot kelllett adnia tűzoltóinknak.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Jégről mentési gyakorlat a Fertőn
hirekicon
2017. február. 04.

A Fertő Tavi Vízi Polgárőr Egyesület és a Fertőrákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jégről mentési gyakorlatot rendezett a Fertő-tavon. A szituációs gyakorlaton egyesületünk is részt vett 7 fővel, ahol különböző jégről-mentési módokkal ismerkedhettünk meg és gyakorolhattuk be ezeket speciális búvárok segítségével. A gyakorlaton egyesületünk mellett részt vett a mentőszolgálat, a rendőrség, a katasztrófavédelem, továbbá a fertőrákosi, a harkai, a nagycenki, a hegykői, a nagylózsi, a peresztegi, az egyházasfalui, a petőházi és a lövői önkéntes tűzoltók is.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

hirekicon
Melléképület és személygépjármű kapott lángra
hirekicon
2017. január. 31.

Egyesületünk nem sokkal 04:30 után kapta a riasztást, miszerint Fertőszentmiklóson egy családi házzal egybeépített melléképületbe tűz keletkezett. Egységünk 6 fővel vonult a helyszínre, ahol a kapuvári és a soproni hivatásos tűzoltókkal közösen megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd segédkezett a tűz eloltásában és az utómunkálatokban. A tűz a lakóházra a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt át.

Az esemény után 10:00-kor egy újabb helyre riasztottak minket, mi szerint egy személygépjármű kapott lángra egy családi ház garázsában, melyet a tulajok kiérkezésünkre a garázsból kitoltak. A helyszínre 4 fővel vonultunk, ahol egy vízsugárral avatkoztunk be a kapuvári hivatásos egység mellett.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Az eseményről készült fényképek megtekinthetőek a képgalériában. 

Hírek archívum 2017

Hírek archívum 2016

Hírek archívum 2015

Hírek archívum 2014

Hírek archívum 2013

Hírek archívum 2012

Hírek archívum 2011

Hírek archívum 2010

Hírek archívum 2009

Az oldal megtekintéséhez Firefox 2 vagy újabb webböngésző és minimum 1024 * 768 -as felbontás ajánlott!

content_right6.png
Copyright 2008 - Minden Jog Fenntartva Önkéntes Tűzoltó Egyesület - Fertőszentmiklós!